Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

Digurile din Delta Dunării, în atenţia Guvernului

Cea mai mare parte a localităţilor din Delta Dunării sunt apărate împotriva inund­a­ţiilor, singurele probleme mai mari fiind în zonele Pătlăgeanca, Sălceni şi Ceatalchioi, unde se realizează investiţii.
„În urma viiturilor înregistrate pe Dunăre în perioada 2006-2012, toate efectele negative manifes­tate asupra digurilor de apărare au fost inventariate şi introduse în programe de refacere şi reabi­li­tare, lucrările de investiţii promo­vate fiind în diferite faze de execuţie, iar unele finalizate. Pentru majoritatea din acestea nu se identifică situaţii în  care să se pună în pericol siguranţă  obiec­ti­velor protejate împotriva inun­daţiilor. Rămâne sub pe­ricolul inundării localitatea Pătlăgeanca, la care lucrările de investiţii promovate pentru protecţia ei se află în curs de realizare. Ca măsură preventivă se impune inspectarea digului local vechi, refacerea secţiunilor din acesta care au fost afectate de apele mari din anul 2010, astfel încât, atât tronsoanele de dig nou executate, cât şi cele vechi să poată asigura condiţii minime de protecţie a localităţii împotriva eventualelor revărsari de ape mari”, a declarat directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Tulcea, Constantin Lefter.
Localităţile Sălceni şi Ceatalchioi, apărate de un dig potcoavă
În ceea ce priveşte sistemul de apărare împotriva inundaţiilor din zona incintei agricole Sireasa – Ceatalchioi şi Sălceni, investiţie privată, acesta nu a fost refăcut. Potrivit declaraţiei directorului SGA, Ministerul Mediului pro­mo­vează o nouă investiţie pentru localităţile Sălceni şi Ceatalchioi.
dig delta dunarii 300x224 Digurile din Delta Dunării, în atenţia Guvernului Foto obiectivtulcea.ro

„Lucrările prevăd refacerea liniei de apărare de la Dunăre prin retragerea ei pe un ali­niament nou, reprezentat de terasamentul DC 1 Tulcea – Ceatalchioi şi digul local Podişca-Călin, către Dunăre, urmând să se realizeze un dig potcoavă pentru izolarea intra­vilanului localităţii Ceatalchioi, dinspre incinta agricolă Sireasa dacă aceasta s-ar inunda din canalul 36”, a precizat directorul Constantin Lefter. „În prezent stadiul realizat al lucrărilor promovate, asigură  funcţionarea în condiţii  bune a liniei noi de apărare, DC1 – Podişca-Calin (br. Chilia), iar ca protecţie su­plimentară spre incinta Sireasa, linia de apărare este asigurată satisfacător de terasamentul nesistematizat al viitorului dig aflat în execuţie”, a mai spus acesta.
Potrivit aceleaşi surse, anul acesta urmează să se deruleze o serie de lucrări de întreţinere în zonele Cordon Litoral, digul localităţii Gorgova şi canal Colector Agighiol, investiţiile fiind evaluate la circa 250 de mii de lei. detalii,sursa; obiectivtulcea.ro http://www.obiectivtulcea.ro/digurile-din-delta-dunarii-in-atentia-guvernului.html

Niciun comentariu: