Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

Medicii tulceni povestesc despre tehnicile medicinei alternative, învăţate în spitalul din Suzhou

Au învăţat primii paşi în acupunctură, reflexoterapie, presopunctură într-un spital modern, cu 21 de etaje. Medicii care au participat la prima sesiune de schimb de experienţă cu medicii din China au vorbit astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, despre aptitudinile pe care l-au deprins în spitalul din Suzhou.
Emilia Stamate, medic oftalmolog, Zenobie Stoianovschi, medic fiziokinetoterapeut, Dominic Niculescu, medic fiziokinetoterapeut, Cristina Miron, asistent medical, Gabriela Pintilie, asistent medical au făcut parte din delegaţia care a plecat la începutul acestui an în China.

Dr. Stamate, dr. Stoianovschi şi dr. Niculescu se specializează în acupunctură şi terapii tradiţionale chinezeşti iar asistentele medicale în kinetoterapie şi în special masaj.

„Echipa tulcenilor a avut ocazia să înveţe de la medici specialişti din China, într-un spital foarte modern, cu 21 de etaje, cu o clinică specializată pe medicina tradiţională chineză. Această iniţiativă a autorităţilor locale din Tulcea a pornit din faptul că, trebuie să recunoaştem, medicina tradiţională chineză capătă din ce în ce mai mult teren, iar pacienţii doresc acest tip de medicină alternativă“, spune dr. Stamate.

„Noi am început cu primele forme de tratament tradiţional, acupunctura, aplicarea acelor ventuze de bambus, care au fost folosite şi la noi, am aflat noi tehnici de masaj terapeutic“, a declarat dr. Zenobie Stoianovschi, unul dintre primii care au beneficiat de acest protocol de colaborare între Tulcea şi Suzhou.

Dr. Dominic Niculescu a discutat despre presopunctură, tehnică de tratament axată pe aplicarea unei forme de presiune pe anumite puncte din corpul uman. Acesta a făcuit referire şi la faptul că pentru medicii tulceni este un element de noutate să lase medicamentele pentru acest tip de tratament.

Campanie umanitară pentru tulceni

În baza aceluiaşi protocol, în toamna acestui an urmează să ajungă la Tulcea o echipă de medici chinezi, care să înceapă o „caravană“ medicală în beneficiul tulcenilor.

 „Sperăm ca această campanie umanitară să înceapă pe data de 1 octombrie 2013. Urmează ca această campanie să se deruleze pe o perioadă de una sau două luni. Echipa cadrelor medicale din China ar trebui să ofere aceste tratamente gratuit pentru 30 de tulceni pe zi“, spune dr. Emilia Stamate, preşedintele Colegiului Medicilor Tulcea. detalii, sursa:  adevarul de seara tulcea http://adevarul.ro/locale/tulcea/medicii-tulceni-povestesc-despre-tehnicile-medicinei-alternative-invatate-spitalul-suzhou-1_5123581d00f5182b857b226a/index.html

Niciun comentariu: