Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

Protest la Societatea de Transport Public Tulcea: şoferii se tem că vor rămâne şomeri

Reprezentanţii Societăţii de Transport Public (STP) au reacţionat în urma declaraţiilor făcute la finalul săptămânii trecute de către primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea. Acesta a spus că se ia în calcul desfiinţarea unor trasee nerentabile, dar şi scoaterea la licitaţie a serviciilor de conducere auto.

„Anul trecut, de la bugetul municipiului a fost direcţionată, către Societatea de Transport Public, suma de 50 de miliarde de lei vechi pentru suvbenţionarea transportului în comun. În acest an vom aloca 50 sau 60 de miliarde. Pentru noi este o adevărată povară, aşa că se caută soluţii pentru eficientizarea acestui serviciu“, a explicat edilul de Tulcea.

Constatin Hogea a mai spus că cele două variante pe care le ia în calcul sunt desfiinţarea traseelor pe care autobuzele circulă mai mult goale, dar şi scoaterea la licitaţie a serviciilor de conducere auto.

Actualii şoferi nu au de ce să se teamă, pentru că, întrucât legea o permite, chiar şi ei vor putea participa la această licitaţie, a mai spus Hogea.

„Evident că acest lucru creează emoţie în zona şoferilor, care ar vrea să îşi menţină locul de muncă, să fie el la volan şi soţia să controleze cine urcă în autobuz dacă are sau nu bilet. Societatea nu îşi mai poate permite acest gen de manifestări“, a mai spus primarul de Tulcea.

Se retrag de pe traseu

Şoferii nu au ascultat sfatul primarului şi spun că se tem pentru locurile lor de muncă. Acesta este şi motivul pentru care astăzi dimineaţă şoferii de autobuze au început să se retragă de pe traseu, într-un protest spontan.

„Deocamdată nu este un conflict de muncă. Din câte am înţeles băieţii au început deja să se retragă, mai sunt trei sau patru maşini în traseu. M-am retras şi eu din traseu când am auzit hotărârile băieţilor . Eu am tot discutat împreună cu Petruş Solomencu de la Cartel Alfa cu domnul director, iar ultimul dialog l-am avut acum jumătate de oră, poate o oră. L-am rugat să vină să dezamorseze problema, pentru că băieţii se tem toţi de nesiguranţa locului de muncă“, i-a spus sindicalistul Nicolae Vădineanu prefectului de Tulcea, Lucian Simion.

Prefectul Simion spune că astfel de schimbări nu vor avea loc prea curând

Prefectul Simion spune că se ajunge la situaţia de a transforma STP în serviciu de tip rent-a-car şi în niciun caz nu se poate permite aşa ceva.

„Dacă până la urmă se va ajunge la aşa ceva, există câteva organe intermediare: e conducerea societăţii care face o propunere, această propunere este trecută prin direcţia juridică a primăriei, se propune o hotărâre de Consiliu Local, acolo sunt consilierii care ar trebui să voteze aşa ceva. Aştept să vină o astfel de documentaţie la mine la Prefectură, dar eu nu o văd viabilă“, a precizat prefectul Lucian Simion.

Acesta mai precizat că în situaţii critice, în care comunitatea locală nu a mai avut posibilităţi financiare, se poate aduce o firmă care să schimbe parcul auto, dar care să fie obligat ia toţi angajaţii.

Sindicatul acuză firmele căpuşă

Reprezentaţii angajaţilor spun că cele mai mari probleme sunt legate de firmele căpuşă, de pază, spălatul maşinilor, etc.

 Aceştia au mai acuzat faptul că în fiecare zi 13 şoferi sunt trimişi acasă şi că dintre autobuzele albastre mai circulă trei sau patru.

„Nici nu se mai găsesc piese pentru aceste maşini, am adus gunoaiele Olandei, bombele albastre, au consum foarte mari. Trei maşini au luat foc: două la Peco şi una la Biserica cu Ceas. Au defecţiuni la frânare, la direcţie, noi ne asumăm nişte riscuri“, spun sindicaliştii. detalii, sursa : adevarul de seara tulcea http://adevarul.ro/locale/tulcea/protest-societatea-transport-public-tulcea-soferii-tem-vor-ramane-someri-1_5122126700f5182b85753022/index.html

Niciun comentariu: