Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

Urci în autobuz fără bilet? Dacă eşti cuminte, plăteşti 8 lei

Aceasta este noua idee de taxare a celor care urcă în autobuz şi nu au bilet. Tichetul de 8 lei pe care îl primeşti de la controlori este un abonament pentru o zi. Este valabil, însă, numai persoanelor de bună credinţă, care nu sunt recalcitrante.

Noua idee promovată de conducerea Societăţii de Transprt Public a fost prezentată astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru că tulcenii nu au posibilităţi financiare pentru a achita suprataxele de 50 de lei, au gândit un nou sistem, valabil pentru persoanele care, într-adevăr, nu au avut de unde cumpăra bilet.

Cei care urcă în autobuz, nu au bilet şi se întâlnesc cu un controlor vor primi de la acesta un tichet în valoare de 8 lei. Cu acest tichet vor putea circula toată ziua, spune Marcel Iacob, şeful Societăţii de Transport Public.

Asta dacă sunt liniştiţi. Dacă fac scandal, vor fi chemaţi poliţiştii sau jandarmii. Astfel, conducerea STP spune că au un protocol semnat cu Poliţia Locală şi respectiv Jandarmeria, prin care oamenii legii sunt chemaţi să intervină atunci când călătorii sunt agresivi (s-a întâmplat de curând ca o angajată a firmei de pază să fie lovită cu pumnul de către un călător fără bilet).

„S-a încercat o implicare mai mare a şoferilor în aducerea de venituri prin vânzarea de bilete în autobuz, dar ne-am lovit, de fiecare dată, de un refuz. Astfel, aceste bilete de 8 lei vor putea fi date prin intremediul firmei de pază care a înlocuit vechile controloare“, a precizat Iacob.

În acest sens, Constantin Haţeganu, membru în Consiliul de Administraţie a Societăţii de Transport Public, a făcut precizarea că tocmai acest gen de atitudini au condus la ideea că ar fi bună externalizarea serviciilor de conducere a autobuzelor.

Societatea de Transport Public a încheiat colaborarea cu firma contractată pe mandatul lui Vladimir Şopov. Contractul respectiv a expirat, astfel că, în baza unei cereri de oferte, s-a stabilit o nouă firmă câştigătoare, care are contract de la data de 1 februarie.
„Au fost ridicate nouă caiete de sarcini, iar două firme au depus oferte. Firma care a avut contract cu noi până anul trecut nu a participat la licitaţie. Pot să vă spun că înregistrăm o scădere a sumelor achitate, astfel: la contractul anterior plăteam 8,3 lei/persoane/oră, iar acum plătim 6,15 lei/persoană/oră. Dacă ar fi să asigurăm aceste servicii cu personal propriu, atunci suma ar ajunge la 17 lei/persoană/oră“, a spus Marcel Iacob.

Astfel, pentru un angajat care munceşte opt ore pe săptămână, patru săptămâni pe lună, societatea plăteşte aproape 1.000 de lei. detalii, sursa: adevarul de seara tulcea http://adevarul.ro/locale/tulcea/urci-autobuz-biletl-cuminte-platesti-8-lei-1_512385b100f5182b857c20bb/index.html

Niciun comentariu: