Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

”Zilele Francofoniei” 20-29 martie

Institutul Cultural Român – Filiala Tulcea, Institut Français - Roumanie, Consiliul Județean Tulcea, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea și Teatrul ”Jean Bart” Tulcea, organizează în perioada 20-29 martie ”Zilele Francofoniei”.

Primul eveniment, care debutează pe 20 martie, este dedicat filmului francez. Pe parcursul a cinci zile, la Sala Studio a Teatrului Jean Bart, vor rula 15 filme puse la dispoziția organizatorilor de Institutul Cultural Francez.

Vă prezentăm lista filmelor care vor rula în cadrul acestui eveniment :

Miercuri, 20 martie: ora 11:00- D'amour et d'eau fraîche;
ora 17:00- Les Beaux Gosses;
ora 20:00- Mauvais sang.

Joi, 21 martie: ora 11:00- Le scaphandre et le papillon;
ora 17:00- Le Nom des gens;
ora 20:00- Les Femmes du 6eme etage.

Vineri, 22 martie: ora 11:00- Amour;
ora 17:00- Les Infidelles;
ora 20:00- Les Neiges du Kilimandjaro.

Sâmbătă, 23 martie: ora 11:00 Zarafa-animație;
ora 17:00- Asterix și Obelix –în slujba Măriei Sale;
ora 20:00- 38 temoins.

Duminică, 24 martie: ora 11:00- Un monstre à Paris -animație;
ora 17:00- Molière;
ora 20:00- La Vie de Jésus.


Pe 29 martie, publicul va putea vizita expoziția intitulată ”Dis moi 10 mots ” (Spune-mi 10 cuvinte), care va fi vernisată la ora 12.00, la Art Cafe Casa Avramide. Începând cu ora 13.00, la Teatrul Jean Bart este programat spectacolul ”La langue française sur la scène”, spectacol organizat de Inspectoratul Școlar Județean. Programul se va încheia cu workshop-ul ”L’Atelier Leonard”, organizat de dl. Aymeric JEUDY, lector la Facultatea Politehnică, în colaborare cu Jacques BORTUZZO, atașat al Ambasadei Franței pe probleme educative și Pierrette CAPTAL, de asemenea atașat al Ambasadei Franței.

În cadrul Atelierului Leonard, Catedra de franceză a Universității Politehnice București propune un atelier ludic în jurul personalității lui Leonardo da Vinci. Pornind de la benzile desenate Leonard (Seria Le Lobard), copiii vor fi invitați să utilizeze platforma on line și laboratorul virtual al lui Leonardo da Vinci pentru a realiza mici experimente științifice :
- Baloanele magice și descoperirea electricității statice ;
- Partea superioară a curcubeului, lumina albă și spectrul optic ;
- Balonul gonflabil și formarea gazului carbonic ;
- Balonul perforat și descoperirea forțelor și tensiunilor.

Vă mulțumim pentru interesul acordat acestor evenimente și vă aștepăm !detalii,sursa facebook icemtulcea https://www.facebook.com/photo.php?fbid=432106643547211&set=a.102873716470507.5980.100002436369120&type=3&theater

Niciun comentariu: