Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

8 aprilie, rromii din Valea Teilor au sarbatorit cu ocazia Zilei Internationale a Rromilor

Cu această ocazie am reușit și în acest an să organizăm un spectacol in cadrul căruia să aducem impreună, intr-o manifestare unică pentru această zonă, peste 50 de elevi rromi, de la mai multe şcoli din județul Tulcea. Spectacolul a fost precedat de un taraf din Braila.
Partida Romilor Pro Europa Tulcea cu sprijinul Primăriei Valea Teilor, au fost organizatorii acestui eveniment.
Ziua internationala a rromilor se sarbatoreste in fiecare an la inceputul lunii aprilie. Ideea de a marca o astfel de zi a luat nastere la Londra, in 1971, la primul congres international al rromilor. Atunci s-a luat decizia ca 8 aprilie sa devina Ziua Internationala a Rromilor din intreaga lume. Tot atunci a fost adoptat, ca imn international al rromilor, cantecul "Gelem, gelem", al cantareatei Olivera Vuco, in cunoscutul film iugoslav "Am intalnit si tigani fericiti", pelicula ce dateaza din 1967.
De asemenea, a fost adoptat si steagul international al rromilor, avand jumatatea de jos verde, simbol al campurilor inverzite, si jumatatea de sus albastra, simbol al cerului senin, iar la mijloc o roata, simbolizand, pe de o parte, soarta, roata succesiunii vietilor, iar pe de alta parte nomadismul, in relatie cu spatiul originar al Indiei.
Doua decenii mai tarziu, la Congresul Mondial al Rromilor din aprilie 1990, Comisia Lingvistica a Uniunii Internationale a Rromilor a oficializat alfabetul international standardizat al limbii rromani, decizia fiind semnata de 17 specialisti in domeniu, din diferite tari, in prezenta unui observator al UNESCO.
In anul 2002, de 8 aprilie, s-a sarbatorit jubileul milenar, reprezentand 1.000 de ani de atestare a rromilor in Europa. Cu acest prilej, in numeroase tari de pe toate continentele s-a desfasurat Ceremonia Raului. Lumanari aprinse si flori au fost aruncate pe ape, in memoria stramosilor rromi care si-au inceput, acum un mileniu, drumul catre Europa, apoi catre cele doua Americi si mai departe.
Ansamblul de dansuri traditionale rrome „PHRALIPEN” coordonat de prof. Stoica Daniela si prof. Stoica Gabriel, este invitatul special al rromilor din comuna Valea Teilor judetul Tulcea.
sursa, detalii: Prof. Stoica Gabriel – Partida Romilor Pro Europa Tulcea  ARHIVA youtube : http://www.youtube.com/watch?v=s00IwgPW5wA

Niciun comentariu: