Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

Week-end de Tulcea

* Teatrul Jean Bart vă așteaptă în acest sfârșit de săptămână cu noi reprezentații:
* Sâmbătă 27, Aprilie, ora 19:00  
Pianul călător – Turneu naţional extraordinar al pianistului Horia Mihail
Recital din Ludwing Van Beethoven-Sonata lunii, Patetica şi Appassionata, Concertul nr. 4 în sol major
afis pianul calator 214x300 Week end la TulceaPianul călător nu este doar o metaforă, ci o realitate transformată într-o frumoasă poveste cu muzică de cea mai bună calitate, istorisită de pianistul Horia Mihail într-o lungă și plăcută aventură artistică în 15 orașe din România și Republica Moldova. Și pentru că menirea acestui turneu de amploare constă în bucuria adusă melomanilor din întreaga țară la concerte, dar și în obiectivul generos de a dărui unui oraș pianul cu drept de folosință în următorii ani (pentru a încuraja alte evenimente muzicale de marcă), cel de-al treilea pian călător va avea destinația finală Tulcea, la Teatrul Jean Bart, unde instrumentul va rămâne pentru următorii ani.
Mii de kilometri, zeci de mii de spectatori în săli și milioane de ascultători virtuali prin radio, televiziune sau internet au participat la primele două ediții ale turneului național Pianul călător, organizat de Radio România Cultural și Asociația Culturală Accendo.
În urmă cu un an, Horia Mihail declara: „Am întâlnit în toate orașele prin care am trecut un public avid de frumos, de cultură, foarte cald, mulți tineri, lucru care m-a bucurat nespus. În ciuda oboselii inerente, după fiecare recital m-am simțit proaspăt și am simțit că publicul empatizează cu ceea ce fac. Îmi doresc ca acest eveniment mare și frumos să nu capete soarta altor lucruri frumoase din România, adică dispariția lui în timp“.
Oltea Șerban-Pârâu, redactor șef Radio Romania Cultural și unul dintre inițiatorii turneului declara: „Pianul călător a fost inițial o idee, un vis pe care nu știam dacă vom reuși să-l transformăm în realitate și să nu-l lăsăm să rămână o întâmplare dintr-un an oarecare, o întâmplare de care se vor fi minunat unii și alții și pe care o vor uita, asa cum au descoperit-o”.
afis radu beligan 300x210 Week end la Tulcea* Duminică, 28 aprilie, ora 19.00, Radu Beligan – Confesiuni despre viață și artă, preț bilet: 50 lei.
Spectacolul „Confesiuni despre viaţă şi artă”, oferă destăinuri ale Maestrului Radu Beligan ajuns la apogeul unei cariere impecabile, în care a jucat rolul actorului, profesorului, regizorului, directorului de teatru şi scrii­torului. Prin şirul de întâmplări şi experienţe personale împărtăşite cu înţelepciune, dar şi cu mult umor, Maestrul dezvăluie publicului o lume în care cultura era pusă la loc de cinste, iar teatrul era rege.
Student la drept şi filosofie, iar mai apoi la Academia Regală de Muzică şi Artă Dramatică, el şi-a trăit tinereţea sub o stea norocoasă ce i-a mijlocit întâlnirea cu două mari personalităţi ale culturii române din vremea aceea: profesoara Lucia Sturdza Bulandra şi Eugen Ionescu. Aşa a început călătoria spre ceea ce numim noi azi „unul dintre numele majore ale teatrului
românesc”.
Fragmente din cadrul spectacolului
Radu Beligan: „Am traversat patru dictaturi şi pot să vă spun acum, în gura mare, că am fost necredincios regimurilor şi-ntotdeauna credincios României”.
„M-am născut odată cu Romania Mare şi sunt ombilical legat de ea. Nu e o
calitate, e un minunat blestem. Am putut rezista unor ispite uluitoare. Nu m-am putut despărţi niciodată de ea. Am trăit aici mult, am traversat patru dictaturi şi pot să vă spun acum, în gura mare, că am fost necredincios regimu­rilor şi-ntotdeauna credincios României”.
* Filiala UAP Tulcea organizează sâmbătă 27 aprilie 2012, orele 15.00, la Galeriile UAP Tulcea, din str. Isaccei, M1, parter Lansarea albumului de artă Aurel Contraș – sculptor
Artistul are o legătură sentimentală cu Tulcea, fiind printre artiștii de talie națională care veneau la Cabana de Creație de la Partizani-Maliuc, unde mai târziu și-a construit și propriul atelier de creație.
Critica de artă care însoțește volumul cuprinde cele mai prestigioase nume ale cronicii românești de artă. Câteva piese pe care artistul le expune precum și lucrarea care va fi donată orașului vă vor întregi imaginea despre valoarea și resursele
inspirației artistului – arta tradițională româneas­că într-un sublimat registru
spiritualizat în linia marilor înaintași ai artei românești a secolului XX.
* „Târg de primăvară – Obiceiuri Pascale” la Teatrul ,,Jean Bart”
Pentru a sprijini şi promova munca meşterilor populari din municipiu, Centrul Cultural ,,Jean Bart” Tulcea, prin Compar­timentul Cercetare, Conservare şi Promo­vare a Culturii Tradiţionale” a organizat expoziţia cu vânzare intitulată sugestiv ,,Târg de primăvară – Obiceiuri Pascale”. Expoziţia este deschisă publicului în perioada 22 – 28 aprilie 2013, în foaierul Teatrului „Jean Bart”.
Meşterii, îmbrăcaţi în straie populare de sărbătoare şi-au prezentat cu emoţie creaţiile în faţa invitaţilor prezenţi la deschiderea oficială.
Vă propunem să reflectăm un pic la vorbele lui G. M. Cantacuzino, scrise în lucra­rea „Frumosul românesc în concepţia şi viziunea poporului”: „Arta populară este o artă primitivă. De aici rezultă farmecul ei, de aici şi pericolul, din ce în ce mai ameninţător, al cotropirii şi nimicirii sale în faţa presiunii vieţii moderne.”detalii,sursa: obiectivtuclea.ro http://www.obiectivtulcea.ro/week-end-la-tulcea-47.html

Niciun comentariu: