Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

Comuna Crişan renaşte după 113 ani

Actul de fondaţiune al satului Carmen Sylva revine la Tulcea după mai bine de un secol!
În cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri la Sala Dobrogea a Consiliului Judeţean Tulcea, actul de naştere al actualei comune Crişan din inima Deltei Dunării a revenit Muzeului de Istorie din cadrul ICEM Tulcea, printr-un act de donaţie al dr. Mariana Păvăloiu, profesor universitar şi muzeograf din judeţul Constanţa.
Istoria documentului
Potrivit donatoarei, actul de fon­daţiune al satului Carmen Sylva a fost moştenit de către unul dintre nepoţii inginerului Ştefan Borş, preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea la înce­putul secolului trecut, persona­litate de marcă a melea­gurilor nord dobrogene şi care, alături de prefectul de atunci, Ioan Neniţescu, a fost fondatorul mai multor sate din judeţul Tulcea printre care şi Carmen Sylva, actuala comună Crişan.
Dacă publicaţia veche de mai bine de un secol a ajuns la Muzeul de Istorie fiind predat Mădălinei Ciocoiu, reprezentant al ICEM Tulcea, perga­mentul oficial al naşterii satului Carmen Sylva se află dintotdeauna zidit la temelia bisericii din localitate.
Prezent la conferinţa de presă, pri­ma­rul comunei Crişan, Ilie Munteanu, a primit o copie a documentului orginal şi recoman­darea ca poate, într-un viitor nu prea îndepărtat, să declanşeze proce­dura de revenire a denumirii de origine: Carmen Sylva. detalii,sursa: obiectivtulcea.ro http://www.obiectivtulcea.ro/comuna-crisan-renaste-dupa-113-ani.html

Niciun comentariu: