Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

La Muzeul Satului, Vernisaj tulcean cu senatorul Motoc

Nu întâmplător pe 18 decembrie, de Ziua Minorităţilor, la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” a avut loc vernisajul expoziţiei de icoane lipoveneşti „Familia Gurei, trei generaţii de artişti ai «penelului de subţire»”.
Pictorul Ştefan Gurei, din Slava Cercheză, este unul dintre cei mai buni creatori de icoane lipoveneşti din România, care respectă tehnici de lucru din manuscrise ale artizanilor ruşi din secolul al XVII – lea. El a preluat harul pictării icoanelor de la tatăl său şi îl transmite acum către fiul său, Timofei, care lucrează de mai mulţi ani alături de acesta.
Evenimentul este organizat de Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”, Institutul de Cercetări Eco – Muzeale Tulcea şi Cabinetul senatorial Octavian Motoc. La vernisajul expoziţiei au fost prezenţi Paula Popoiu, directorul Muzeului Satului, Irina Sanda, Marin Cajal, subsecretar de stat la Ministerul Culturii, senatorul tulcean Octavian Motoc şi directorul ICEM Tulcea, Florin Topoleanu. Printre invitaţi s-a numărat şi Maria Băsescu, soţia preşedintelui ţării.
Florin Topoleanu, director ICEM Tulcea: „Nu cred că mai era nevoie să demonstrăm câtă bogăţie culturală este concentrată în Dobrogea de Nord. Minorităţile, în cazul de fata ruşii lipoveni, înnobilează cultura tradiţională locală cu elemente de valoare incontestabilă, de genul celor revelate aici. Ştefan Gurei este, din păcate, unul dintre puţinii păstrători ai mesteşugurilor tradiţionale din Dobrogea, satisfacţia noastră fiind legată de posibilitatea transmiterii meseriei către fiul său”.
Senatorul Octavian Motoc: „L-am cunoscut pe Ştefan încă de pe când eram jurnalist, într-unul dintre momentele sale de criză, care îi iroseau talentul. A avut puterea de a uita de patima băuturii, din dragoste pentru ceea ce înseamnă arta, şi iată-l astăzi expunând aici. I-am promis cândva că îl voi ajuta să-şi promoveze lucrările şi am reuşit acum să mă ţin de cuvânt, prin acest demers susţinut de co – organizatorii expoziţiei”.
Lucrările vor putea fi văzute şi cumpărate de vizitatori până în data de 25 februarie 2014, în Sala „Lena Constante”, Şoseaua Kiseleff, nr. 30.
Pictorul şi-a anunţat intenţia de a vinde şi lucrările vechi din colecţia proprie.detalii,sursa: obiectivtulcea.ro http://www.obiectivtulcea.ro/la-muzeul-satului-vernisaj-tulcean-cu-senatorul-motoc.html

Niciun comentariu: