Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

Veniamin Moruzov – Născut pentru a fi spion

Introducere – Cerem scuze familiei tulcene Veniamin Moruzov pentru utilizarea unor date şi informaţii legate de existenţa personală şi îi asigurăm de toată stima şi respectul pentru cel care a fost nepotul cel mai iubit de marele tulcean, general şi spion, Mihail Moruzov.
Cuprins – Atunci când ai un unchi, cel mai mare spion român, iar tată, un spion aproape la fel de important, imposibil să nu devii, la rândul tău, spion. Mai ales dacă această conjunctură genetică se întâmpla în ultima zi de decembrie a anului 1919, data naşterii lui Veniamin Moruzov.
Cam aşa putem începe povestea de-a dreptul incredibilă şi adevărat de tristă a celui care a fost  distinsul tulcean Veniamin (Malincu) Moruzov, stins din viaţă în anul 1987. Dar să purcedem în ordine. Marea familie a moruzovilor tulceni, din care s-a ridicat cel mai cunoscut fiu, Mihail Moruzov, a fost alcătuită din 6 băieţi şi 2 fete. Important este că aproape toţi, inclusiv descendenţii lor, au trăit şi s-au stins din viaţă în umbra vlăstarului cel mai mic, Mihail (Mişa) Moruzov, care prin fulminanta sa carieră de spion, le-a influenţat în mod radical şi viaţa celorlalţi. Acest lucru a fost fast pentru o perioadă de timp,aproximativ 1930-1940, dar urmată de o perioadă nefastă de aproape jumătate de secol, între 1940 (data împuşcării lui de către legionari) şi 1989. Veniamin se naşte la Tulcea, părinţii săi fiind Afanase şi Eugenia Moruzov, iar naş de botez, unchiul său Mihail. Tatăl, era unul din fraţii mijlocii a lui Mihail, pictor, iar mama sa, Eugenia, era o elveţiancă, dintr-un canton din nordul Elveţiei, venită în Constanţa ca bonă. Primul război mondial, o obligă să se refugieze la Tulcea, unde se îndrăgosteşte subit şi iremediabil de tânărul Afanase. Spaţiul nu ne permite să povestim mai multe, dar trebuie să recunoaşteţi că povestea noastră este deja super interesantă, chiar înainte de naşterea lui Veniamin.
Acesta are o copilărie atent urmărită de tatăl său, care se ocupa la Tulcea cu coordonarea uneia din cele mai importante reţele de spionaj a lui Mihail Moruzov, cea care acţiona în Rusia, Basarabia dar şi în alte ţări de-a lungul Dunării, cum ar fi Serbia.detalii,sursa: mistereledunarii.wordpress.com Născut pentru a fi spion

Niciun comentariu: