Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

INTERNATIONAL FILM FESTIVAL Editia 4, 11-14 iunie 2015, Tulcea

afis_proiectiePelicam aduce și în acest an noutăți la Tulcea, la cea de-a patra ediție a festivalului. “Pelicam Adventure” este noua secțiune din festival care vine cu un strop de nebunie în plus. Anul acesta, continuă seria retrospectivelor dedicate unor documentariști remarcabili cu Dominique Marchais din Franța care vine la Tulcea special pentru Pelicam.
Poveștile celor care se iau la întrecere cu natura sunt surse de inspirație pentru noi toți. Cei care își încearcă limitele măsurându-și puterile cu mama natură sunt protagoniștii unora dintre cele mai impresionante documentare. Unul dintre ele este “Killer Slope”/”Versantul morții” (Olanda, 2014), film ce va fi proiectat în premieră națională la Pelicam 2015. Regizorul si jurnalistul de investigație Geertjan Lassche urmărește expediția unor alpiniști în drumul lor spre vârful Cho Oyu, al șaselea cel mai înalt munte din lume. Ce-i motivează pe acești oameni?  Cât de nemilos trebuie să fii? Cățărătorii aceștia sunt chiar asa aroganți precum par? Cu cât grupul se apropie mai tare de vârf, cu atât ies la iveală tot mai multe dileme despre alpinism. Iar apoi, după șase săptămâni, muntele însuși se întoarce împotriva alpiniștilor.
“Killer Slope”  a fost nominalizat la titlul de cel mai bun documentar olandez la IDFA 2014. Geertjan Lassche, regizorul documentarului, va fi prezent la proiecția filmului împreună cu Wilco van Rooijen, unul dintre protagoniști. Acesta din urmă este un aventurier, alpinist și explorator polar. Wilco este singurul olandez care a escaladat pe cont propriu și fără oxigen suplimentar cele “Șapte Vârfuri”, respectiv cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent. Li se va alătura Alex Găvan, alpinistul român care a cucerit șase vârfuri de peste 8.000 de metri. “Mă aflu printre optimiștii care cred cu tărie că nu este totul pierdut și care cred că un film bun poate fi mai mult decât doar un film bun și are potențialul de a genera transformare pozitivă a unui status quo. Dar pentru ca această transformare să se întâmple, trebuie să realizăm că bucăți din cheie sunt la fiecare dintre noi și trebuie să ne implicăm”, spune Alex Găvan, invitat special Pelicam 2015. 
Filmul va fi proiectat în premieră națională în Piața Civică din Tulcea, sâmbătă, 13 iunie, de la ora 20.30. sursa: pelicam.ro http://www.pelicam.ro/stiri/pelicam-adventure-si-retrospectiva-dominique-marchais-la-cea-de-a-patra-editie-a-festivalului

Niciun comentariu: