Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

Casa Avramidei

Tur virtual Casa Avramide

COMPLEXULUI MUZEAL DE PATRIMONIU CULTURAL NORD-DOBROGEAN din cadrul INSTITUTULUI DE CERCETARI ECO-MUZEALE TULCEA, Casa Avramide - Casa Colectiilor a fost construita la finele secolului al XIX-lea de Alexandru Avramide, un prosper intreprinzator local, proprietar de mori, ateliere, spatii comerciale, a unei fabrici de cherestea, precum si a unor intinse suprafete agricole.
Alexandru Avramide sosea in orasul Tulcea pe la mijlocul sec. al XIX-lea fiind animat de o ambitie si o tenacitate ce aveau sa faca din el unul din cei mai instariti oameni din regiune. In jurul anului 1890, Avramide aduce doi mesteri italieni si le incredinteaza constructia casei, pe care si-o dorea a fi un simbol al prosperitatii familiei. In scurt timp, casa amplasata in centrul orasului Tulcea, in fata Bisericii Sf. Nicolae, va deveni cea mai frumoasa cladire din oras.
Considerata locuinta de lux, Casa Avramide se remarca prin incaperile de la nivelul parterului bogat decorate cu stucatura pictata, plafoane pictate si prevazute cu usi in doua canate, cele doua fatade principale, dintre care una cu o scara monumentala din mozaic de marmura.
Dupa anul 1944 Casa Avramide devine sediul Comitetului Democratic Grec. In data de 14 noiembrie 1949 se semneaza actul de nastere al Muzeului „Delta Dunarii”, a carui deschidere va avea loc la 1 mai 1950. Muzeul va ocupa doua camere din actuala cladire, avand in patrimoniul sau 872 de obiecte si materiale complementare.
In perioada 1952-1953 in cadrul imobilului a functionat si Inspectoratul Scolar al Judetului Tulcea.
Anul 1957 este anul primei reorganizari a muzeului, dupa care, in 1959, se da in folosinta demisolul, unde se deschide o sectie de arheologie si una de etnografie, ce vor functiona pana in anul 1962.

La inceputul anului 1964, dupa construirea la demisolul cladirii bazinele pentru acvariu, alaturi de o colectie formata din 1500 de piese biologice si un ierbar voluminos, casa functioneaza in totalitate ca muzeu de stiinte ale naturii.
Recent reabilitata in cadrul proiectului RESTAURAREA SI REABILITAREA A DOUA CLADIRI DE PATRIMONIU DIN MUNICIPIUL TULCEA INCLUSE IN CIRCUITELE TURISTICE REGIONALE derulat de Consiliu Judetean Tulcea si finantat din Fondurile Structurale prin Programul Operational Regional 2007-2013, Casa Avramide ofera in prezent, intr-o viziune expozitionala moderna, elemente legate de istoria moderna a orasului Tulcea, povestea familiei Avramide si pune in valoare spectaculoase obiecte de patrimoniu din colectiile Institului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea. detalii,sursa: Casa Avramide


foto facebook: 

video youtube : Pierdut in Tulcea Lansare de Carte 24 octombrie 2013

Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim !
Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook  Evenimente Tulcea


Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

Niciun comentariu: