Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

Festivalului Internaţional al Păstoritului-Tulcea

In perioada 8-12 mai se desfăşorala Tulcea Festivalului Internaţional al Păstoritului, în organizarea Consiliului Judeţean Tulcea, Primăriei municipiului Tulcea, Ansamblului Artistic “Baladele Deltei”, Primăriei Beidaud şi Ansamblului folcloric aromân “Dor” din Sarighiol de Deal.
Festivalul a debuteaza joi, 8 mai, când a are loc deschiderea oficială a Festivalului Internaţional al Păstoritului cu Concursul naţional de creaţie literară, desen şi fotografie, “Tradiţii şi obiceiuri de păstorit. Din 12 ansambluri prezente, nouă au fost din ţară, iar trei din străinatate. Astfel, România a fost reprezentată de ansamblurile judeţelor Tulcea, Neamţ, Suceava, Argeş, Olt, Bistriţa şi Brăila. Spectacolele din cele 4 zile de festival au fost în localităţi diferite, în Tulcea şi în Sarighiol de Deal. Fiecare ansamblu a prezentat un program de muzică şi dansuri populare din zona pe care au reprezentat-o.

În localitatea tulceană Sarighiol de Deal a debutat, sâmbătă, 18 mai 2013, Festivalul Internaţional al Păstoritului organizat de Consiliul Judeţean Tulcea şi Primăria Beidaud şi la care participă reprezentanţi din ţară şi din străinătate, informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.
În deschiderea festivităţilor în sala Căminului Cultural a fost oficiată o slujbă de Te-Deum de către Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, care a ţinut şi un scurt cuvânt de învăţătură legat de păstor şi păstorit în Sfânta Scriptură.
A urmat apoi un Simpozion la care au luat parte cercetători şi etnologi care au scos în evidenţă particularităţile păstoritului în arealul românesc.
Grupul folcloric aromân ,,Dor” a prezentat un program folcloric legat de păstorit în comunităţile aromânilor din ţară.
Anul acesta participă grupuri folclorice din şase judeţe precum şi un grup din Republica Macedonia.detalii,sursa: http://basilica.ro/stiri/festivalul-international-al-pastoritului-la-tulcea_7007.html

video youtube :

DORULEŢU FĂCĂENI -FESTIVALUL PĂSTORITULUI 2012 SARIGIOL DE DEAL (TULCEA) https://www.youtube.com/watch?v=2kJbbB0hVDc


Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu ziarul Eveimentetulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim !
Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook  Evenimentetulcea

Niciun comentariu: