Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

INTERNATIONAL FILM FESTIVAL Festival de film despre mediu si oameni Pelicam

Festivalul Internațional de Film Pelicam este organizat de Asociația Les Herbes Folles, cu sponsorizarea principală a ApaNova București și cu sprijinul BRD, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Tulcea, Administrației Fondului Cultural Național și Institutului Cultural Român. Parteneri instituționali: Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Ambasada SUA, Ambasada Elveției, Goethe Institut și Institutul Francez din București.
"Scopul workshop-ului este ca fiecare dintre participanti sa plece acasa cu sentimentul ca au reusit sa se pozitioneze personal fata de subiectul filmului si ca o analiza profunda a realitatii inseamna intotdeauna sa fii subiectiv", spune regizorul Thomas Ciulei. Inscrierile pentru Atelierul de Creatie Filme Documentare se fac la adresa workshop@pelicam.ro cu specificarea numelui workshop-ului. Asociatia Vira va sustine, de asemenea, un atelier in cadrul Pelicam, Festivalul International de Film despre Mediu si Oameni, de aceasta data dedicat tinerilor tulceni care vor sa se familiarizeze cu tehnicile de realizare a filmelor documentare. Liceenii vor avea parte de sesiuni practice si vor realiza un scurt film documentar la finalul atelierului care dureaza intre 9 si 14 iunie. 

Oferta de filme este bogata in documentare care ne spun povesti impresionante despre viata oamenilor in mediul de care sunt conectati. Il etait une foret / Once Upon a Forest, filmul regizorului francez Luc Jacquet care a primit premiul Oscar pentru La marche de l'empereur / March of the Penguins, va fi proiectat in cadrul Pelicam, in premiera nationala. Documentarul ne ofera o incursiune in inima padurilor tropicale. Regizorul a folosit drone pentru a surprinde imagini uimitoare din viata padurii care ne este explicata de botanistul Francis Halle. De asemenea, spectatorii Pelicam vor putea viziona o retrospectiva a filmelor lui Luc Jacquet.

Au Bord du Monde va fi, de asemenea, proiectat la Tulcea, in prezenta regizorului Claus Drexel, care a petrecut un an cu persoanele fara adapost din Paris, incercand sa le dea o voce si sa afle ce parere au ei despre lume si viata. Rezultatul este o poveste impresionanta despre aceste "fantome" omniprezente, dar invizibile. Filmul a avut premiera in cadrul Festivalului de Film de la Cannes, in 2013.

Nu va lipsi nici muzica printre atatea ateliere si filme. Trupa Baba Zula este cea care va deschide Festivalul Pelicam. Ei vin de la Istanbul si ii putem asculta la Tulcea cu sprijinul Institutului Cultural Roman. detalii,sursa:1 http://www.hotnews.ro/stiri-film-17256822-ateliere-creatie-filme-verzi-pelicam-festivalul-international-film-despre-mediu-oameni.htm
2 http://www.pelicam.ro/

Fotofacebook :Pelicam  https://www.facebook.com/PelicamIFF
Youtube : Festivalul Intrenational de Film Pelicam
 https://www.youtube.com/watch?v=IAvnkx4HJrs

Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu ziarul Eveimentetulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim !
Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook  Evenimentetulcea

Niciun comentariu: