Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

Legende urbane din Tulcea: Ai băut apă din Dunăre?

foto arhiva

Cele mai multe legende urbane din Tulcea sunt legate de Delta Dunării, de pescuit, de apă. Iată cele mai cunoscute poveşti care s-au transmis din generaţie în generaţie şi despre care „se spune“ că ar fi bătute în cuie:

1.    Dacă bei apă din Dunăre vei locui aici

Când întâlneşte un turist, orice tulcean îi va spune că dacă bea apă din Dunăre (din zona deltei) va locui în această zonă.
Femeile din oraş povestesc distrate cum soţii lor s-au mutat din diferite capete ale ţării la Tulcea, după ce au băut apă din Dunăre, iar turiştii care îşi aduc copiii în satele din deltă se chinuie să le înfrâneze celor mici dorinţa de a servi puţin din apa canalelor din deltă.
Povestea este arhi-cunoscută printre localnicii din deltă, care îţi vor spune zeci, poate chiar sute de cazuri în care români din întreaga ţară s-au stabilit în judeţul Tulcea după ce au băut apă din Dunăre.
Cum ajungi să bei apă din Dunăre? Simplu: ciorba tradiţională de peşte se face cu apă de Dunăre. detalii, sursa : adevarul de seara tulcea http://adevarul.ro/locale/tulcea/foto-legende-urbane-tulcea-baut-apa-dunare-1_511b3721344a7821183495a2/index.html

Niciun comentariu: