Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

„Sistemul de învăţământ din România ar fi perfect dacă deciziile nu s-ar lua în grabă”

Interviu cu Mădălina Hizanu, elevă în clasa a VII-a la Școala „Alexandru Ciucurencu” din municipiul Tulcea.
Este una dintre câştigătoarele mai multor competiţii judeţene şi naţionale la Limba şi literatura română şi îi plac romanele SF. Nu îşi doreşte să plece din România şi consideră că sistemul de învăţământ de la noi din ţară este foarte bun, dar ar fi şi mai bun dacîă deciziile de la nivel înalt nu s-ar schimba peste noapte.
Rep.: Ți-ar plăcea să locuiești într- altă țară?
M.H.: Nu mi-ar plăcea să locuiesc în altă țară. Pentru mine este bine în România și acum văd situația din alte țări și nu mi-ar plăcea să locuiesc nici acolo și nici în altă parte. Mi-ar plăcea să vizitez alte țări și să cunosc alte culturi, dar nu să locuiesc acolo.
Rep.: Cum vezi tu sistemul de învățământ din România? Care sunt părțile bune și cele proaste ale acestui sistem?
M.H.: Din câte am observat, ceea ce lipsește este stabilitatea și multe decizii sunt luate în grabă. Cei care conduc acest sistem ar trebui să se decidă odată și bine și să nu facă schimbări în fiecare an, sau odată la patru ani, așa cum se întâmplă acum. De exemplu, subiectul la zi este clasa zero și am văzut că nici acum nu se știe ce vor face anul acesta. Deci deciziile se iau foarte repede și nu este bine. Acesta este un punct slab și consider că cei care conduc ar trebui să mediteze mai mult asupra ceea ce ne este nouă de folos și să ne anunțe din timp. Sper să nu apară vreo schimbare cu clasa a IX-a pentru că am înțeles că cei de la Ministerul Educației se gândesc să treacă clasa a IX-a la ciclul gimnazial, ceea ce mi se pare o greșeală.
Rep.: Cum vezi tu relația cu profesorii? Un profesor trebuie să fie prietenul tău, sau ar trebui să mai autoritar?
M.H.: În general în școală profesorii trebuie să fie mai autoritari pentru că altfel elevii și-o iau în cap și nu mi se pare tocmai în regulă. De aceea un profesor trebuie să știe să se impună, dar să nu fie nici foarte rău. Trebuie, de asemenea, să știe să le vorbească elevilor, să știe să le explice și să fie calmi.
Rep.: Crezi că ar fi bine ca la ore să existe un dialog deschis între profesori și elevi, sau este bine așa ca acum?
M.H.: Este bine așa cum este acum pentru că altfel ne-ar fi greu să înțelegem. Am auzit de acele cursuri în care elevii stau în cerc, pe scaune, și acele exerciții sunt bune atunci când vrem să ne cunoaștem între noi sau pe noi înșine. Acest exercițiu nu cred că este bun atunci când este vorba de o oră obișnuită. Fiecare trebuie să stea în banca lui, să asculte ce spune profesorul și să întrebe atunci când nu înțelege ceva. În timpul orei noi nu trebuie să vorbim, ci să fim atenți la ce predă profesorul. Mai multe detalii, sursa : obiectivtulcea.ro http://www.obiectivtulcea.ro/sistemul-de-invatamant-din-romania-ar-fi-perfect-daca-deciziile-nu-s-ar-lua-in-graba.html

Un comentariu:

Unknown spunea...

Mda, deci sistemul trebuie schimbat! Asa spune o eleva de clasa a VII-a....