Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

Povestea oraşului Tulcea

Această poveste a fost publicată în ediţia din februarie 1935 a „Revistei Copilul Dobrogean”, apariţie lunară sub auspiciile învăţătorilor secţia Tulcea, sub semnătura lui Nenea Nicu. De fapt, Nenea Nicu era un învăţător, care, după cum scrie la nota de subsol: „Aş dori să fiu un scriitor ca Ion Creangă şi să fiu tradus în toate limbile!”. Nu ştim dacă a reuşit să ajungă la fel de cunoscut ca Ion Creangă, dar, prin această poveste, îl facem cunoscut tulcenilor, pentru că această poveste este pentru noi. Vă rugăm, să o priviţi ca pe o poveste.
*
Povestea oraşului Tulcea
…Toţi ai casei plecaseră la plimbare. Moş Nae stătea singur acasă. Cu luleaua în colţul gurii, rezemat pe coate, privea afară la fulgii de zăpadă care se jucau şăgalnici prin curte. Se gândea la timpurile când era copil, ca Vasilică şi Lenuţa, nepoţii lui, care erau acasă. Fără ei, casa părea pustie.
Deodată, uşa se deschise încetişor şi nepoţii lui călcând uşor se apropiară de bunicul, şi-i acoperiră ochii cu mânuţele lor îngheţate, râzând cristalin. Zâmbind le apucă mâinile şi îi puse pe genunchi.
- Pe unde aţi fost, dragii bunicului?, zise moşul voios.
- Am fost la plimbare, răspunseră copiii, în cor.
Copiii se aşezară pe pat.
În odaie era cald şi focul duduia, cum duduie motorul de automobil. pentru intreaga poveste intrati pe obiectivtulcea.ro http://www.obiectivtulcea.ro/povestea-orasului-tulcea.html

Niciun comentariu: