Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

CEA MAI VECHE FOTOGRAFIE TULCEANĂ – CÂNDVA FOTOGRAF TULCEAN

 Una din cele mai dragi serii de articole publicate în misterele dunării este cea dedicată primilor fotografi tulceni. Acești adevărați artiști ai luminii și umbrelor sunt, din multe puncte de vedere, mai interesanți chiar decât funcționari inutili sau conducători ai urbei, care au trecut ca și Crivățul iarna, nelăsând în urma lor absolut nimic. Fotografii de studio tulceni au fost însă niște adevărați aventurieri, care au venit, înarmați, cu aparatele lor foto, în acest capăt de lume unde, nu se știe precis, dacă se termina sau începea lumea civilizată (sigur, erau însă marginile  lumilor orientale și occidentale!).
  Nici tulcenii nu erau mai prejos, în majoritatea fotografiilor cu ei, ce au reușit să călătorească aproape 150 de ani, în timp, aceștia nu sunt ceea ce au fost cu adevărat, ci ceea și-ar fi dorit să fie. Pentru că fotografii anilor 1870 le ofereau această adevărată magie de-ai transforma aproape ca în visele lor. Pentru aceasta, studiourile foto, cele mai pricopsite, aveau în dotare adevărate garderobe cu hainele cele mai la modă, chiar dacă cămășile albe nu aveau decât pieptul, gulerul și manșetele, iar crinolinele damelor erau făcute din hârtie creponată. La toate acestea se adăugau butaforia ce conținea de la peisaje idilice până la automobile din carton.
 1. imaginea 1, de sus, este fotografia lui Ștefan Georgiev, realizată de fotograful tulcean Stoino Apantzef, în studioul său. La data de 23.06.2013, este cea mai veche fotografie a unui tulcean, realizată într-un cabinet fotografic din orașul Tulcea.
  2. imaginea 2 este spatele fotografiei menționate, cu înscrisuri din care reiese că fotografia a fost realizată în 1878-1879.
  3. spatele celor 2 fotografii realizate de Stoino Apantzef, din care reis datele de realizare și faptul că sunt cele mai vechi fotografii tulcene, realizate într-un cabinet (studio, atelier fotografic) din Tulcea.detalii,sursA: mistereledunariiwordpress.comhttp://mistereledunarii.wordpress.com/2013/06/23/cea-mai-veche-fotografie-tulceana-candva-fotograf-tulcean-3/

Niciun comentariu: