Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

Programul Festivalului Internaţional de Folclor „Peştişorul de Aur” 7 – 12 august 2016, ediţia a XXIV-a

 Evenimentul, care va avea loc la începutul lunii august, va aduce la Tulcea peste 1.000 de tineri dansatori. Noutatea din acest an este reprezentată de faptul că, pe lângă copii, în 2016 vor urca pe scena folclorică tulceană și ansambluri de adulți din alte state.
Duminică, 7 august
– Sosirea grupurilor participante la Festival
– Repartizarea la spaţiile de cazare şi masă
– ora 21.00 – Palatul Copiilor. Şedinţă tehnică
Luni, 8 august
– ora 8.00 – Micul dejun
– ora 11.00 – Piaţa Civică – Repetiţie generală pentru Festivitatea de deschidere (1 pereche de la fiecare grup).
– orele 13.00 – 14.00 – Dejun
– ora 18.00 – Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna” – Parada portului şi dansului popular pe traseul:  str. Isaccei – str. Unirii – str. Babadag –
str. Dobrogeanu Gherea – str. Păcii – Piaţa Civică.
 Arhiva video :  Festivalul Pestisorul de aur la  XX editie Gelul Voicu si Nea Marin si Stefan Coman

– ora 18.30 – Piaţa Civică – Deschiderea Festivalului Internaţional de Folclor „Peştişorul de Aur”, ediţia a XXIV-a

– ora 19,30 – Scena din Piaţa Civică– Spectacol – Concurs
Marţi, 9 august
– ora 19 – Piaţa Vest – Spectacol folcloric
– Piaţa Neptun – Spectacol folcloric
– ora 19,30 – Piaţa Civică – Spectacol – Concurs

 Miercuri, 10 august
 
– ora 19 – Piata Vest – Spectacol folcloric
– Piata Neptun – Spectacol folcloric
– ora 19,30 – Piaţa Civică – Spectacol – Concurs

Joi , 11 august
– ora 10- Sala „Mihail Kogălniceanu” – Primirea delegaţiilor grupurilor participante la festival de către administraţia locală.
– ora 12 – Întâlnirea instructorilor de formaţii din ţară cu specialiştii din juriu la sala Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea.
Discuţii pe tema păstrării şi transmiterii tradiţiilor populare şi transpunerea acestora în scenă.
 
– ora 19,30 – Piaţa Civică – Festivitatea de premiere şi spectacolul de gală.
Fiecare ansamblu va evolua 6-8 minute.

„Acest adevărat spectacol al folclorului din România, dar și din alte țări aduce, an de an, peste o mie de tulceni la Tulcea și transformă județul nostru într-o capitală a folclorului din întreaga lume. Avem invitați din 14 județe din România și din Egipt, Grecia, Vietnam, China, Mexic,Turcia, Macedonia,  Bulgaria, Republica Moldova, Georgia, Serbia, Armenia“, a precizat președintele Teodorescu. 

Niciun comentariu: