Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

Centru pentru copiii cu autism din Tulcea

foto arhiva
Dacă cel mic pare că nu aude, nu răspunde la nume, nu observă persoanele din jur şi nu este interesat de jocul altor copii, pare că nu ştie să se joace cu jucăriile, sau dacă are alte comportamente specifice tulburării (mişcări repetitive, ataşament neobişnuit faţă de obiecte), atunci există posibilitatea ca el să sufere de o tulburare de spectru autist (TSA).
Terapia este de lungă durată, iar gradul său de eficienţă este crescut atunci când afecţiunea este diagnosticată timpuriu (în jurul vârstei de 2 ani) şi copilul începe, cât mai din vreme, o formă de intervenţie specializată.

Este esenţial, aşadar, ca părinţii să-şi observe foarte bine copilul şi să fie atenţi la orice comportament neobişnuit al acestuia, încă din primele luni de viaţă.La Tulcea, prin proiectul „Şi ei trebuie să aibă o şansă!“,  funcţionează un centru pentru ajutor gratuit pentru cei care suferă de autism. Centrul este deschis pe strada Spitalului, numărul 28, în sediul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Copilul cu Handicap.

Acest centru este parte dintr-o reţea naţională (40 de centre aflate în 35 de judeţe ale ţării şi în municipiul Bucureşti) şi are psihologi şi/sau psihopedagogi instruiţi în lucrul cu persoane cu autism. detalii, sursa: adevarul de seara tulcea http://adevarul.ro/locale/tulcea/centru-copiii-autism-tulcea-1_510b925a4b62ed5875c4360c/index.html

Niciun comentariu: