Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

O nouă ediție a Festivalului Interna­ţional al Păstoritului

Până pe 19 mai, judeţul Tulcea găzdu­iește, în municipiu şi la Sarighiol de Deal, un eveniment internaţional dedicat tradi­ţii­lor dictate de transhumanţă: Festivalul Inter­naţional al Păstoritului, ediţia a XI-a, 2013. Unic în ţară şi foarte rar în Europa, ceea ce-i conferă greutate şi mare însem­nătate, festivalul a adunat la cele 10 ediţii grupuri folclorice din diferite zone ale ţării precum şi formaţii din străinătate, care au adus pe scenele acestei manifestări obice­iuri şi tradiţii  unice în felul lor.
Programul festivalului
* Vineri, 17 mai 2013
La Tulcea, pe scena din Piaţa Civică, orele 17.00, vor evolua:
- Ansamblul folcloric „Doruleţul”, Tulcea – Ansamblul folcloric „Caraşul” din Grădinari, Caraş – Severin
- Ansamblul folcloric „Muşeteanca” din Însurăţei, Brăila
- Ansamblul folcloric „Şipot Ardelean”,  Braşov
- Ansamblul folcloric „Kud Vera Jocik” din Kamenica, Republica Macedonia
- Ansamblul Artistic „Arcanul” din Fundu Moldovei, Suceava
- Ansamblul folcloric „Moştenitorii” din Nisporeni, Republica Moldova
- Ansamblul folcloric „Măgura Şieului” din Şieu, Bistriţa – Năsăud
La Sarighiol de Deal, orele 2000, vor evolua ansamblurile: „Sălcioara” din Babadag şi „Salsovia” din Mahmudia, alături de cele ale Centrelor Culturale din Ovidiu şi Cogealac, jud. Constanţa şi a grupului „Dobrogeanca” din Sulina.
* Sâmbătă, 18 mai 2013
Ora 18.00 – Tulcea, Piaţa Vest
- Ansamblul folcloric „Măgura Şieului” din Şieu, Bistriţa – Năsăud
- Ansamblul folcloric „Arcanul” din Fundu Moldovei, Suceava
- Ansamblul folcloric Kud „Vera Jocik” din Kamenica, Republica Macedonia
Ora 18.00, Tulcea, Piaţa Neptun
- Ansamblul folcloric „Moştenitorii” din Nisporeni, Republica Moldo
- Ansamblul folcloric „Caraşul” din Grădinari, Caraş – Severin
- Ansamblul folcloric „Şipot Ardelean”,  Braşov
La  Sarighiol de Deal, după  Simpo­zio­nul „Locul Păstoritului în inima poporului român şi a popoarelor Europei”, vor evolua ansam­blurile: „Cununiţa Ţepului” din Tecuci, Galaţi; „Moştenitorii” din Nisporeni, Repu­bli­ca Moldova; Kud „Vera Jocik”
din Kamenica, Republica Macedonia; „Măgura Şieului” din Şieu, Bistriţa – Năsăud  „Muşeteanca” din Însurăţei, Brăila; „Caraşul” din  Grădinari, Caraş – Severin; „Şipot Ardelean”,  Braşov; „Dobrogeanca” din Sulina, jud.Tulcea.
* Duminică, 19 mai 2013, ora 14.00 – Sarighiol de Deal, Izvorul lui Burecu
În peisajul superb din zona mărginaşă localităţii, cu numele „Izvorul lui Burecu” vor evolua ansamblurile: Ansamblul folcloric Aromân „Dor” din Sarighiol de Deal, cu un obicei de păstorit; „Moştenitorii” din Nisporeni, Republica Moldova; „Măgura Şieului” din Şieu, Bistriţa – Năsăud; „Muşeteanca” din Însurăţei, Brăila; „Caraşul” din Grădinari, Caraş – Severin; „Arcanul” din Fundu Moldovei, Suceava; „Şipot Ardelean”, Braşov; „Doruleţul”, Tulcea; „Cununiţa Ţepului” din Tecuci, Galaţi; „Doina Casimcei” din Casimcea, Tulcea. detalii,sursa: obiectivtulcea.ro : http://www.obiectivtulcea.ro/week-end-la-tulcea-49.html

Niciun comentariu: