Despre Noi

Misiunea blogului Evenimente Tulcea este de a contribui la informarea reală, corectă şi sigura a publicul tulcean despre evenimentele ce se desfăşoară în municipiul Tulcea; de a prezenta cititorilor informaţii ritmice privind realitatea economică, socială, administrativă, politică şi culturală a oraşului. Scop Realizarea unui program de evenimente care să cuprindă emisiuni atractive şi utile publicului telespectator, cu informaţii variate, din toate domeniile de interes ale tulcenilor. Evenimente Tulcea este un partener real al tulcenilor, cu o piaţă civica care facilitează comunicarea între cetăţeni, precum şi dintre cetăţeni şi administraţie. Optimizarea acestei relaţii are drept sens creşterea nivelului de informare a tulcenilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, dar şi creşterea nivelului de implicare instituţională în rezolvarea problemelor acestora. Informaţii publice, conform art. 48 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, modificată şi republicată: Evenimente Tulcea este un blog local de media, cu profil generalist. Titularul licenţei este P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae., cu sediul în Tulcea, str. Pacii nr. 1, P.F.A Davideanu Bogdan Nicolae. este persoană fizica română cu unic asociat – Davideanu Bogdan Nicoale reprezentant legal. Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu Blogul Eveimente Tulcea sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.Va multumim ! Pentru orice galerii fotografice/video si evenimente, va invitam pe facebook Evenimente Tulcea Vizionare placuta pentru sugesti si informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0741466757 sau adresa de mail evenimentetulcea@yahoo.com

O seară turcească pe malul Dunării

O seară turcească pe malul Dunării
Astăzi, începând cu ora 17.00, Institutul Cultural Român, Filiala Tulcea, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale, Consulatul ge­ne­ral al Republicii Turcia la Constanța și Centrul Cultural Turc Yunus Emre Constanța organizează evenimentul „O seară turcească pe malul Dunării“.
Programul manifestării este următorul:
* Discursuri de deschidere
Hașim Koç – Director Centrul Cultural Turc Yunus Emre Constanța
Florin Topoleanu – Manager General ICEM
Füsun Aramaz – Consulul General al Republicii Turcia la Constanța
Film de prezentare – Turcia
Prezentare powerpoint – Institutul Yunus Emre și Centrul Cultural Turc Yunus Emre Constanța
Recital de orgă – Nejla Ali – Cântece ce aparţin marelui poet Turc Yunus Emre
Recital de vioară – Alev Gafar
Recital de muzică – Corul „Kaynanalar”
* Vernisajul expoziției „Dansul vopselei cu apa”
Workshop pictură pe apă (ebru)
Arta Ebru e reprezentativă pentru cultura tradiţională turcească, fiind cunoscută şi sub denumirea de Foiţa turcească. Ea a apărut pentru întâia oară în oraşul Buhara din Turkistan, împrăştiindu-se mai apoi în întreg Imperiul Otoman. Nu se poate preciza data exactă a apariţiei artei Ebru, însă se presupune că aceasta îşi are originile în secolele IX-X. Motivul pentru care nu se ştie perioada exactă este acela că artiştii de Ebru nu-şi semnau lucrările şi nu precizau nici data.
Ebru este arta de a desena pe apă şi constă în împrăştierea pe suprafaţa apei a vopselei lichide, cu ajutorul căreia se pot realiza diverse forme florale sau geometrice, care mai apoi sunt transpuse pe hârtie. La realizarea desenului se foloseşte vopseaua de pământ, guma arabică, tulpina de trandafir, părul de cal şi pigmentul de plante. În trecut, Ebru era utilizată pentru înfrumuseţarea unor opere străvechi. În prezent, picturile Ebru sunt înrămate şi folosite cel mai adesea la decorarea pere­ţilor încăperilor. Ebru este o artă dăruită de turci întregii lumi. Ebru te învaţă în primul rând să fii calm, te dezvoltă. Ebru te detaşează de cotidian, te transferă în alte lumi şi îţi oferă linişte sufletească.
* Degustare
Ceai, cafea turcească și baclavale detalii,sursa: obiectivtulcea: http://www.obiectivtulcea.ro/week-end-la-tulcea-49.html

Niciun comentariu: